logo

Nieuw Waldeck Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Maak van ons 'oerwoud' weer een plantsoen!

Door: Frans Beekenkamp
October 24, 2019

De ooit als plantsoen bedoelde groenstrook tussen de Puccinistraat en de Léharstraat is in 40 jaar uitgegroeid tot een oerwoud. Op het af en toe snoeien van wat takken na wordt het niet onderhouden en het oorspronkelijke bomenplan werd aangevuld met heel veel zaailingen. Het gevolg: bomen die qua hoogte in een oerwoud niet zouden misstaan, veel te veel bomen op een te kleine oppervlakte en elk jaar nog minder licht en zon in de woningen. Bovendien is er alleen nog voor honden iets te beleven maar speelruimte of gelegenheid tot recreëren ontbreekt helaas.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

De oplossing: het bos fors uitdunnen, te hoge bomen snoeien, evt. bomen 
 kandelaberen zodat ook de lage begroeiing weer kansen krijgt. Vervolgens de 
 plantsoenfunctie terugbrengen b.v. met meer speelgras, speeltoestellen, 
 bankjes, herinrichting etc. Wat ook mee kan helpen is het aanbrengen van meer variatie in het groen.  


Reacties

Eens

Annelies | October 26, 2019 11:23 AM

Woon inmiddels 16 jaar in dit gebied met 1 groot minpunt, de bomen achter je huis die steeds hoger worden en zon weghalen. Meerdere malen aangegeven bij diverse groenbeheerders, ook de huidige. Dit jaar een boom omgewaaid tegen mijn schutting en een andere over het pad. Veel bomen zijn dood of zo goed als dood, lijkt me goed om dit gebied eens goed door te lopen op de kwaliteit van de bomen en misschien toppen van degenen die nog wel goed zijn.

Reageren
Frans | October 28, 2019 1:12 PM

Ter aanvulling op het ingediende opknappunt: de negatieve gevolgen van 'het oerwoud' voor ouderen zijn echt ernstig. Een buurvrouw (85) die al 40 jaar in de Puccinistraat woont en niet vaak meer naar buiten kan, heeft grote delen van het jaar het licht hele dagen aan. Haar huisarts is erg bezorgd over de invloed van haar woonsituatie op haar gezondheid! Maar ook voor de wat jongere bewoners is overdag het licht aan moeten doen vanwege die enorme bomen niet gezond (en niet normaal...).



jan | November 3, 2019 2:16 PM

Het is een bos geworden ipv van een plantsoen. Licht in ons huis en zo’n in de tuin heb ik bijna niet meer. In het kader van energiebesparing zou het goed zijn als de hoge bomen werden gekapt of teruggesnoeid tot een normale hoogte. Dan hoeft niet 3 kwart van het jaar met licht aan In huis. En als we meer zo’n op het huis krijgen hoeven we ook minder te stoken.

Reageren


Oneens

Judith | October 25, 2019 9:10 PM

Ik woon tegen dit gebied aan en woon hier 21 jaar.
Dagelijks geniet ik van de rust en van het groen en de vele vogels .
Ik denk dat als je dit gaat veranderen en speeltoestellen neer gaat zetten de rust weg zal halen, en dit ook hangjongeren zal uitnodigen om daar te gaan hangen s'avonds.
Dit is ook het geval in de nieuwe speeltuin op de mozartlaan bij de kinderboederij .
Ik zou het graag zo houden en het alleen wat beter snoeien laag bij de grond.
Mvg,

Judith van loo

Reageren
Frans | October 26, 2019 2:23 PM

Beste Judith, Ook wij genieten van groen en vogels maar de woestenij waar wij tegenaan kijken en het elk jaar erger wordende ontbreken van licht en zon in huis en tuin, is een forse domper op ons woongenot. Jij 'woont tegen het gebied aan', wij wonen er midden in en dat maakt dat we er misschien wat anders over denken. Overigens hebben we over de eventuele herinrichting nog geen concrete ideeën dus met een grondige opknapbeurt zonder speeltuin en bankjes kunnen wij ook prima leven! Mvg, Frans



Login om verder te gaan



Cancel